Flexibiliteit Training Den Bosch
 

Flexibiliteit training dient te gebeuren op een progressieve en systematische wijze, gebaseerd op metingen (assessment) die gedaan zijn. Er zijn drie fases van flexibiliteit training: corrigerende, actieve en functionele.

Corrigerende flexibiliteit verbetert de spierbalans en corrigeert de hierdoor gewijzigde bewegingspatronen in de gewrichten, door gebruik te maken van mysofascial release en statische stretch technieken.

Actieve flexibiliteit verbetert de rekbaarheid van het zachte weefsel en verbetert de neuromusculaire efficiëntie door gebruik te maken van myofascial release en actieve geïsoleerde stretch technieken. 

Functionele flexibiliteit verbetert de rekbaarheid van het zachte weefsel en verbetert neuromusculaire efficiëntie door gebruik te maken van geïntegreerde bewegingen in alle bewegingsvlakken met een volledige bewegingsuitslag (full range of motion). Blessures ontstaan meestal in het transversale bewegingsvlak. Wanneer niet de wenselijke rekbaarheid van het zachte weefsel bereikt kan worden tijdens de volledige bewegingsuitslag, dan neemt het risico op blessures drastisch toe. Health en fitness professionals dienen daarom oefeningen aan te bieden die de rekbaarheid van het zachte weefsel verbeteren in alle bewegingsvlakken en die hoge eisen stellen aan het neuromusculaire systeem. 


 

Foamrollen
Foamrollen.pdf (3.49MB)
Foamrollen
Foamrollen.pdf (3.49MB)