Junior Lifestyle Changement: obesitas preventie!


Overgewicht blijkt een snel groeiend probleem in Den Bosch. Een echte toekomst killer! Niet alleen maatschappelijk, maar vooral ook voor de betrokkene zelf. Vooral jongeren kunnen hevig lijden aan de effecten van deze welvaartziekte. Gezondheidsklachten, gevoelens van schaamte en sociale uitsluiting vormen serieuze problemen waar ze mee te maken kunnen krijgen.

Daarom ontwikkelden wij het ‘Lifestyle Changement Program’. Een methode om u en uw kind bij te staan om op een verantwoorde manier een gezond gewicht te bereiken en natuurlijk ook te kunnen behouden. 

Een begeleidingsprogramma waarin voeding, beweging en een goede dosis plezier worden gecombineerd! Onder begeleiding afvallen en bewegen waarbij ervoor wordt gezorgd lekker te kunnen eten en die voedingsstoffen binnen te krijgen die voor de groei belangrijk zijn. 

Het doel is verandering en vooral verbetering van ‘Lifestyle’ te creëren zowel bij de jongere als bij de ouders. Uit onderzoek is gebleken dat ouders zich vaak niet bewust zijn van eet-en bewegingsgewoonten van hun kinderen. 

Ons motto is: afvallen in Den Bosch vindt grotendeels plaats in de keuken! Ouders vervullen hierbij dus een belangrijke rol. Het gaat echter niet alleen om voeding, maar ook de vele uren zittend achter laptop, gameconsole of tv die bijdragen aan vervetting en gewichtstoename. De combinatie is op langere termijn zelfs dodelijk te noemen!

Vandaar dat wij ons ‘Junior Lifestyle Changement Program’ lanceren. Zoals de naam al aangeeft, toegespitst op jongeren in de leeftijd tussen 10 en 20 jaar oud.

Het programma bestaat uit de combinatie van:

  • een persoonlijke intake: basis voor voeding, belasting en trainingsprogramma;
  • uitgebalanceerd voedingsadvies gemaakt door onze diëtiste. Geen lijst van voedingsmiddelen, maar afgewogen recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes afgestemd op calorieënverbruik;
  • een nul meting, 3 tussenmetingen en een eindmeting

Het programma kent een looptijd van enkele maanden, waarbij de eerste 3 maanden als proefperiode geldt. Na de periode kan worden gestopt of met een periode van tenminste drie maanden worden verlengd. Op deze manier wordt optimaal resultaat behaald en kan het effect van onze werkwijze worden beoordeeld. De trainingen worden afgestemd op tijden waarop  uw zoon of dochter beschikbaar is.